Рецепти

0 Коментара
Вариации с кокос

ВАРИАЦИИ С КОКОС
Ето няколко предложения за сурови бонбони без мляко и яйца, които да запазят още малко лятното настроение:
Основните съставки, които са ни нужни са пълномаслени кокосови стърготини и мед. Останалото е въпрос на въображение, вкус и налични продукти. За добавките не съм описвала конкретни количества, защото всеки има индивидуално предпочитание за сладост, наситеност на плодовете или ядките.
За приготвяне на основата са ви нужни:
200 гр кокосови стърготини
3-4 с.л. мед

кокос3 блендер или кухненски робот

Поставяте кокосовите стърготини в блендера/кухненския робот и го включвате на по-висока степен. Постепенно кокосовите стърготини ще започнат да се слепват и ще заприличат на маслени трохи. Аз ги смилам на почивки, защото трябва да се мелят малко по-дълго време, за да се получи ефекта. Спирам да ги меля, когато започнат да се обарзуват въпросните трохи. Ако роботът ви е по-мощен и имате желание, може да продължите процедурата – сместта ще стане по-хомогенна. След като приключите с робота изсипвате кокоса в купа и добавяте меда. Разбърквате добре, за да се разпредели равномерно меда.
Към тази смес може да добавите съставки по ваш вкус- смлени ядки, сушени плодове, какао, канела, овесени ядки… след което оформяте бонбони. Поставяте ги в хладилника да стегнат малко и може да се насладите на вкуса, който сте създали.
Имайте предвид, че от 200 гр стърготини се получава прилично количество смес, затова може да я разделите на две и да използвате в друг момент. Смлените стърготини съхранявайте в хладилник.
Ето вариантите, които приготвих аз:
1. Канела и сушени сливи(нарязани на ситно или направо ги смесете в блендера с другите съставки) смесени с основата.
2. Тъмно какао(по възможност сурово)+основата.
3. 2 с.л. овесени ядки, 2-3 с.л. от основата, шепа пресни плодове(в моя случай имах малини). Всичко това смесвате в блендер или робот и оформяте бонбони. Този вариант на бонбоните е за по-бърза консумация, тъй като както знаем – когато нарушим целостта на плодовете те бързо губят витамините си и се развалят.  кокоскокос2

Маркирани :

Вашият коментар