fbpx

С какви брашна работим

Ние от Златното Зрънце вярваме, че в основата на качеството на продукта стои качеството на суровините, от които е приготвен. Една от основните суровини, с която работим  е брашното.

Още от отварянето на първия ни магазин през 2014 година за нас е водещо да предложим на клиентите възможно най- прясното брашно, за да се запазят максимално качествата на зърнените храни. Следвайки тази идея, в производството  на нашите хлебни и тестени изделия се стремим да използваме именно такова.

Зърно купуваме директно от български производители, а основна част от брашната, които използваме мелим сами в каменна мелница, непосредствено преди употреба. Благодарение на ниската температура, която се развива при тази технология (до 40 градуса) в най-голяма степен се запазват полезните свойства на зърното. За брашната, които нямаме възможност да мелим сами, сме избрали такива без добавени консерванти, подобрители или изкуствено избелвани. Работим с голяма гама от зърнени продукти, която гарантира разнообразие в хранителния състав на продуктите.

В тестените си изделия влагаме брашна като пълнозърнесто от хлебна пшеница, пълнозърнесто от еднозърнест лимец, брашна от българска елда, киноа, просо, нахут, ориз и царевица. За продуктите си направени от Био бяло брашно (Хляб от Био бяло брашно, Био Добруджанки) използваме Био сертифицирано немско брашно.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *