+359 876 00 95 00
office@zlatnotozrance.com

Въпроси

Защо правите това?
Ние силно вярваме в това както и заставаме зад каузата, че трябва да е направен чист и натурален като за нашите деца. И с мисията да съхраняваме народните традиции за следващите поколения.

В какво вярвате?
Хлябът за българите винаги е бил на особена почит. Повечето ни традиции и наричания неминуемо включват хляб. Приготвянето на питките квас веднъж месечно си е било цял ритуал, които в последствие се замесват в хляба. Квасът е онова магично нещо, което кара хляба да се вдигне, а всъщност е само вода, брашно и безброй млечнокисели бактерии (същите вълшебни микроорганизми, правещи магията на киселото мляко), водени от идеята, че този толкова значим за българина и трапезата хляб, трябва да бъде също толкова чист и полезен, колкото е бил при нашите прабаби.

Кои сте вие и каква и историята ви?
Ние сме Мария и Мартин – българи и мечтатели.
Основахме нашият семеен бизнес, с вярата, че трябва да се води от принципи за качеството на храната, която предлагаме и обмяната на опит с добри професионалисти във всяка сфера на работата. През 2014 г. личният ни интерес към качеството на храната, която консумираме и по-специално осъзнаването на съдържанието на масовите брашна, които се предлагат, се превърна в малък семеен магазин. Целта ни беше в него да предлагаме прясно смлени брашна, семена, ядки и стоки, в чието качество вярваме. Интересът ни към брашната се превърна в търсене на това как да правим качествен хляб с натурални брашна, работейки изцяло с жив квас.
През 2016 г. отворихме първата си пекарна „Златното зрънце” и до момента се стремим към предлагане на качествени продукти в четирите ни обекта, които да отговарят на високите изисквания на нашите клиенти. В цеха ни, освен хляб с жив квас, произвеждаме и широка гама от сладки и солени печива, които имат своите верни клиенти.

Защо нашият Нахутен хляб със семена?
Нахутеният хляб със семена е резултат на повече от 2 години опити да направим безглутенов хляб, който да отговаря на следните критерии: Да бъде приготвен с жив квас, защото мая не използваме под никаква форма; Да бъде само от натурални брашна, без да използваме готови миксове; Да има приятен вкус, който да се хареса на по-широка група хора, а не просто да е приемлив за хората, на които са налага да избягват глутена; Да бъде с приятна структура – да притежава мекота и влажност, които трудно се постигат при безглутеновите брашна; Да запазва вкусовите си качества и текстурата и след няколко дни, без да се влагат подобрители и консерванти.

Социални мрежи